ALTERNATIVA sau AVENTURA?

Zilele trecute îmi trimite unul din prieteni un link al articolului scris de Adrian Năstase ALTERNATIVA sau AVENTURA? Vă ofer câteva gânduri din articol:

„Nu inteleg insă care sunt solutiile propuse. Multe strigăte de „jos” dar putine indemnuri „sus”. Iacobinii nu au reusit mare lucru nici in Revolutia franceza. Idealismul nu va asigura căldura in case la iarnă si nici plata datoriilor scadente ale statului.”
….
„Este important, de aceea, după părerea mea, ca actiunile din stradă nu să sustină o Utopie, ci să genereze o alternativă. O alternativă si nu o aventură.”

Am găsit și eu uneori acest spirit, chiar și în bisericile noastre. Oameni nemulțumiți de starea actuală a lucrurilor (nemulțumiri care au un fundament solid), care-și doresc schimbarea, dar care nu oferă alternativă ci propun de multe ori o aventură, o utopie!

Și eu sunt nemulțumit de multe lucruri din biserică. În același timp am descoperit că este nevoie de timp pentru o schimbare autentică. Putem ajunge acolo unde ne dorim doar înțelegând că întotdeauna schimbarea este un proces de lungă durată și că aceasta începe întotdeauna cu mine.

Iată ce am făcut eu:
– Mi-am analizat viața, rugându-l pe Dumnezeu să-mi arate greșelile
– Mi-am cerut iertare pentru greșeli, și am început un program prin care să întăresc relația mea cu El
– Stând de vorbă cu oamenii am încercat să înțeleg starea exactă a bisericii
– L-am rugat pe Dumnezeu să-mi ofere o viziune
– Am prezentat această viziune bisericii
– Cu ajutorul Lui Dumnezeu, am început să implementăm această viziune

Sunt convins că Dumnezeu ne va conduce acolo unde dorește El! Sunt sigur că nu putem mulțumii toți oamenii, dar cred că DUMNEZEU oferă astăzi SOLUȚII nu UTOPII!

REMINDER: Imi rezerv dreptul de a sterge comentarile ofensive sau off-topic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *